Nya spelningar

Efter sommaren kommer vi att återuppta våra vardagsrumsspelningar

Posted in Nyheter | Comments Off on Nya spelningar

Spelning med Christoffer Skoug den 17 februari

För drygt ett år sedan var Christoffer Skoug hemma hos oss och spelade, och det har varit svårt att få honom ur huvudet. Den 17 februari fick vi återigen chansen att höra honom spela hos oss. 

Sedan förra gången han var hos oss har han givit ut sin skiva, och fortsatt sin musikaliska karriär – en karriär som är värd att följa.

På Obladoo hittar ni en intervju med Christoffer, http://obladoo.se/musik/2011/10/11/intervju-christoffer-skoug/, och mer information om Christoffer samt smakprov hittar ni även på http://www.facebook.com/christofferskoug.

 

Posted in Genomförda spelningar | Leave a comment

Studio 242 goes Bach goes Delsbo

Den 2 september kom Trio Arioso hem till oss och bjöd på en kväll med folkmusik, klassiskt och visor. Susanne, Helene och Ann-Britt sjöng och spelade på piano, fiol och nyckelharpa. Det blev en härlig kväll och även natt för en del …

Ett litet smakprov finner ni här: Horgalåten

Posted in Genomförda spelningar | Leave a comment

Spelning med Jackson Wahengo lördagen den 11 juni

Lördagen den 11 juni kom Jackson Wahengo och hans band och spelade hemma hos oss. Det blev en spelning som vi alla kommer att minnas – det är inte ofta vi får höra musik som rycker med alla som lyssnar. Det blev fler spelningar i Sverige för Jackson. Med spelningen hos oss blev alldeles speciell – vi fick en närhet och stämning som är svår att slå!

Jackson Wahengo framför snyggt spelad afropop/soul full av detaljer och lager som speglar erfarenhet och djup. Han är ursprungligen jazzgitarrist med mångårig erfarenhet och har spelat med väletablerade musiker från södra Afrika och band som Freshly Ground, Elemotho och Ras Sheehama. Hans musik, som framförs på afrikanskt vis, har en alldeles egen rytmkänsla.

Jackson bor sedan ett par år i Geneve, men hans histora tar sin början i Zambia där han föddes som exilnamibier 1978. Han växte sedan upp i Angola och Kongo-Brazzaville och bodde där fram till Namibias självständighet 1990. Jacksons musikaliska utveckling präglas av dessa länders musiktraditioner och hans sångtexter berättar historier präglade av uttryck hämtade direkt ur oshiwambotraditionerna (Namibia). Jackson hämtar sitt material fran den traditionella namibiska musiken med kärnfulla harmonier och typiska gitarriff à la södraste Afrika som samtidigt är starkt färgade av jazz, reggae och rumba. Resultatet är en suggestivt medryckande kompott av kontemporär afrikansk pop/folk.

Jackson sjunger på Oshikwanyama, vilket är ett språk som talas i norra Namibia och södra Angola.

Mer information om Jackson finner ni på hans hemsida http://jacksonwahengo.com/där det även finns ett par videos.  På http://www.myspace.com/mbwayakalola finns det ett par smakprov på hans musik.

Posted in Genomförda spelningar | Leave a comment

Vardagsrumsspelning med Vera Vinter den 6 maj

När vi planerade den här spelningen så vi framför oss Vera som spelade gitarr. Det vi fick var en långtradare med intrument och fyra musiker. Det enda sätter att sammanfatta kvällen är ‘magiskt’. Tack alla som kom – ni är helt underbara.

För er som inte träffat Vera skrev vi: Ibland träffar man människor som det är någonting speciellt med. När Helena och jag först träffade Vera kändes det i luften att hon har det där extra. Det här är en spelning som vi ser fram emot och vi hoppas att ni kan göra oss sällskap. Det kommer att bli en riktigt bra kväll!

Fotograf Nina Varumo

Vera Vinter är född och uppvuxen i byn Stora Lappträsk i Norrbotten. Hon gör musik på svenska som för tankarna till Allan Edwalls visor och Sune Jonssons fotografier. Det är poetiska betraktelser som andas vemod och folklore. Med sång och gitarr berättar hon saker hon hört och sett. Det handlar om landsbygd och stad och resan mellan dessa två världar. Första singeln ”Du gör mig rädd” är producerad av Mattias Olsson och till hösten väntar debutalbumet.

Efter turnéer som soloartist och tillsammans med olika band i Japan och Europa har Vera Vinter sökt sig tillbaka till början, Norrbotten och vemodet.

Mer om Vera hittar ni på www.myspace.com/veravinter där ni kan lyssna på hennes musik. Video finns på Youtube, http://www.youtube.com/user/VeraVinter?feature=mhum och http://www.youtube.com/watch?v=sNeHMzC_cUc

Posted in Genomförda spelningar | Leave a comment

Spelning med Liny Wood fredagen den 12 november

I inbjudan till spelningen skrev vi att Liny Wood inte är en vanlig artist. Men jösses vad vi hade rätt! Hon fångade alla i publiken och det blev en otrolig stämning.  Hennes närvaro gick nästan att ta på (inte så konstigt kanske, med tanke på att vi var så många, och nästan satt i hennes knä).

Extra roligt var att hon precis släppte sin skiva, och det hela blev ett inofficiellt releaseparty. En lysande kväll!

På Myspace kan  ni hitta ett par av hennes låter: www.myspace.com/lineahelge. På Youtube finns det ett par videos som ni kan titta på, exempelvis http://www.youtube.com/watch?v=sbuflbazEwc.

Posted in Genomförda spelningar | 1 Comment

Spelning med Christoffer Schoug den 8/10-2010

Fredagen den 8/10 var Christoffer Schoug hemma i vårt vardagsrum och genomförde en helt fantastisk spelning. Christoffer har en otroligt närvaro som fångade in alla som lyssnade. 

Christoffer spelar och sjunger akustisk rock/pop med influenser av blues och amerikansk folk. Hans musikaliska förebilder är bland annat Dave Matthews, James Taylor, John Mayer och Ray Lamontage.

Christoffer beskriver sin musik som “bra låtar som ska låta fullständiga med endast en akustisk gitarr, så det blir ofta ganska avancerade gitarrarrangemang på enklare sångmelodier”.

Christoffers debutalbum, som produceras av Lars Halapi (Sofie Zelmani, Eva Dahlgren, Ulf Lundell med flera) kommer att släppas på Universal i januari. Innan dess kommer en EP att släppas under oktober/november.

Smakprov på Christoffers musik hittar ni på http://www.myspace.com/schoug

Posted in Genomförda spelningar | Leave a comment

Spelning med Jane Siberry

Den internationellt kända singer/songwritern Jane Siberry hänförde publiken en härlig majkväll. Jane har en musikstil ibland jämförs med Kate Bush och Joni Mitchell, och har genom åren, från 1981 tills nu, släppt ett 20-tal skivor, och har bl.a. spelat tillsammans med Peter Jöback Hon genomför en internationell turné som tar henne från Kanada via Nya Zeeland, Australien, England, Frankrike, Irland och Norge till Sverige.

En koltrast, en nedgående sol och 30 gäster skapade oförglömlig magi.

Posted in Genomförda spelningar | Leave a comment